Introduktion

Velkommen til min hjemmeside om Q metode. På de følgende sider, kan du lære at bruge en alternativ metode til kvalitative studier. Hjemmesiden er rettet mod forskere og studerende, der interesserer sig for brug af alternative metoder i kvalitative undersøgelser. Den er oprettet på baggrund af min interesse for metoder, der kombinerer tal og tale i kvalitative interviews. Sådan en metode er Q.
Siden indeholder en gennemgang af den basale teknik og nogle eksempler på dens anvendelse. Jeg vil anbefale, man læser fremgangsmåde - pixi, inden man tager turen rundt på hele websitet.
Jeg har brugt Q methodology til datagenerering i mit speciale om Det Radikale Venstres troværdighed, hvor jeg fik øjnene op for de styrker og fordele metoden har. Jeg har på den baggrund valgt at oprette et website for at give metodeinteresserede mulighed for en rimelig enkel indføring i Q på dansk.
Q methodology er måske ikke nem at gå til. Jeg mener dog, at hvis man kender en smule til statistik, surveymetode og kvalitative interviews, er det muligt at bruge den. På siderne i menuen til venstre kan du læse om, hvordan man gør, se eksempler på metoden i brug og finde mere materiale.
Rigtig god læselyst